Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Cheese cake

Υλικά

  • 500γρ. τυρί κρέμα Philadelphia
  • 175gr. Βιτάμ
  • 1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ φρεσκοστημένο χυμό λεμόνι
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
Εκτέλεση

Για αρχή λιώνουμε το βιτάμ (δεν το βράζουμε).Τεμαχίζουμε τα μπισκότα ή τα βάζουμε στο μπλέντερ χωρίς όμως να τα κάνουμε σκόνη.Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε τις βανίλιες,το βιτάμ και τα ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα.Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ ή σε μία φόρμα δαχτυλίδι.Εκεί το στρώνουμε ομοιόμορφα να καλύψει όλο το σκεύος. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα, το τυρί κρέμα και τον χυμό λεμονιού. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μία ωραία κρέμα.Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και την αλείφουμε ομοιόμορφα.Το βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες και όταν το βγάλουμε μπορούμε να το γαρνίρουμε με μαρμελάδα φράουλα,με γλυκό του κουταλιού βύσσινο,με κομπόστα ροδάκινο ή με φρέσκα φρούτα όπως ανανά, φράουλες, ακτινίδιο ή ότι άλλο προτιμάτε.Με τον ανανά είναι πολύ δροσιστικό κυρίως το καλοκαίρι.Το διατηρούμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου