Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ρυζόγαλο

Υλικά
  • 500γρ. φρέσκο γάλα
  • 500γρ. νερό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (αναλόγως πόσο γλυκό το προτιμάτε)
  • 2 κουταλιές της σούπας κάστερ
Εκτέλεση

Ξεψαχνίζουμε το ρύζι αν υπάρχει κάποιο σκουπιδάκι,το πλένουμε και το αφήνουμε στην άκρη.Βάζουμε μία κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε μέσα το γάλα,το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.Προσοχή!Να μην πιάσει πέτσα.Στη συνέχεια βάζουμε το ρύζι με τη ζάχαρη ανακατεύοντας συχνά να μην κολλήσει και το αφήνουμε να βράσει.Σε ένα μικρό μπολάκι διαλύουμε το κάστερ με λίγο νερό. Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι παίρνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το κάστερ ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου γίνει κρεμώδης.Παίρνουμε 4 μπολάκια και ξεκινάμε να τα γεμίζουμε.Τέλος πασπαλίζουμε από πάνω με κανελίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου