Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Παστίτσιο


Υλικά
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 300γρ. ριγκατόνι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 ώριμες μέτριες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 ποτήρια του νερού γάλα φρέσκο
  • 3 κουταλιιές της σούπας Βιτάμ
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα τον κιμά.Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο,το αφήνουμε να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι για δύο λεπτά.Στη συνέχεια βάζουμε τον κιμά,τον ανακατεύουμε και τον αφήνουμε να ψηθεί.Έπειτα ρίχνουμε την φρέσκια ντοματούλα,την κέτσαπ,αλάτι,πιπέρι,τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν.Ο κιμάς θα είναι έτοιμος μόλις σωθεί το ζουμάκι του και μείνει λίγο.Αφού ψηθεί τον κατεβάζουμε από τη φωτιά.Σε μία κατσαρόλα βάζουμε άφθονο νερό να βράσει και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα το ριγκατόνι και αλάτι.Το αφήνουμε να βράσει για δέκα λεπτά.Αφού είναι έτοιμα και αύτα τα σουρώνουμε.Σε ένα πυρέξ στρώνουμε το μισό ριγκατόνι,ρίχνουμε όλο τον κιμά και τον ισιώνουμε ομοιόμορφα και τέλος βάζουμε από πάνω και το υπόλοιπο ριγκατόνι.Παίρνουμε μία άλλη κατσαρόλα,βάζουμε μέσα το αλεύρι,το γάλα,το Βιτάμ και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά για να μη σβολιάσει και να μην κολλήση η κρέμα.Μόλις δούμε ότι η κρέμα αρχίζει και πήζει ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και την αποσύρουμε από τη φωτιά.Ρίχνουμε με προσοχή την κρέμα πάνω από το ριγκατόνι,την στρώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.Το παστίτσιο θα είναι έτοιμο όταν ροδοκοκκινίσει από πάνω.

1 σχόλιο:

  1. Αυτο ηταν που εψαχνα. Η ποιο λεπτομερης συνταγη που εχω βρει στο ιντερνετ και με πολύ λεπτομέρια. Τα συγχαρητηρια μου στη σεφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή