Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Προφιτερόλ


Υλικά
  • 10 σουδάκια
  • 1 κούπα φρέσκο γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας κάστερ
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι σαντιγί
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο γάλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη σαντιγί με το ένα φλιτζάνι του τσαγιού γάλα για πέντε λεπτά.Παίρνουμε ένα ένα τα σουδάκια και τα γεμίζουμε με σαντιγί.Αφού τα γεμίσουμε τα αφήνουμε στην άκρη και την υπόλοιπη σαντιγί την βάζουμε στο ψυγείο.Σε ένα μικρό μπολάκι διαλύουμε την κάστερ με λίγο νερό.Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα την μία κούπα με το γάλα,την κάστερ,τη ζάχαρη,τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μία κρέμα.Μόλις γίνει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά,ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε για να γίνει μία σοκολατί κρέμα.Πάνω από την κρέμα βάζουμε μία διαφανές μεμβράνη έτσι ώστε να μην πιάσει κρούστα.Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα την μισή σαντιγί και ανακατεύουμε.Τοποθετούμε τα σουδάκια σε ένα μικρό πυρέξ περιχύνουμε από πάνω την κρέμα και με ένα κορνέ γαρνίρουμε από πάνω με την υπόλοιπη σαντιγί.Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου