Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Τριφτή μηλόπιτα


Υλικά για τη ζύμη
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 200γρ. Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Υλικά για τη γέμιση
  • 5 μήλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 100γρ. σταφίδες
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι,τη ζάχαρη,το μπέικιν πάουντερ,το Βιτάμ και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη.Κάνουμε την ζύμη μία μπάλα την τυλίγουμε σε μεμβράνη διαφάνειας και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.Αφού έχουμε καθαρίσει και ψιλοκόψει τα μήλα,τα βάζουμε σε ένα μπολ ρίχνουμε την κανέλα,τη ζάχαρη,τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.Όταν βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο την τρίβουμε στον τρίφτη.Παίρνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι με βάση,ρίχνουμε μέσα την μισή ζύμη,στη συνέχεια την γέμιση και από πάνω την άλλη μισή ζύμη.Σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε την μηλόπιτα για 35 λεπτά στους 200 βαθμούς.Μόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει καλά,την ξεφορμάρουμε,την βάζουμε σε μία πιατέλα και από πάνω πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου