Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Γεμιστά


Υλικά
  • 20 πιπεριές μικρές
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 καρότο
  • την ψίχα από τις πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 χούφτα μαϊντανό
  • 5 ώριμες ντομάτες μέτριες
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές.Κόβουμε τα καπάκια από πάνω,όχι εντελώς αλλά μέχρι το σημείο που να ανοίγουν και βγάζουμε την ψίχα από μέσα.Ξεπλένουμε την ψίχα από τα σπόρια που έχει και την αφήνουμε στην άκρη.Καθαρίζουμε την μελιτζάνα,το καρότο,το κρεμμύδι και τα πλένουμε.Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό με το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα δηλαδή την μελιτζάνα το καρότο και την ψίχα τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.Στη συνέχεια πλένουμε τις ντομάτες,κόβουμε από πάνω τα κοτσάνια και τις τρίβουμε στον τρίφτη.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για δύο λεπτά,μετά ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα λαχανικά να σοταριστούν και αυτά για δύο με τρία λεπτά.Έπειτα ρίχνουμε και την φρεσκοτριμμένη ντομάτα,ανακατεύουμε και τέλος βάζουμε το ρύζι.Αλατοπιπερόνουμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί το ζουμί της σάλτσας και να ψηθεί κάπως το ρύζι.Αν δούμε ότι χρειάζεται λίγο νεράκι ρίχνουμε μισό φλιτζάνι του τσαγιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσέχοντας να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.Μόλις δούμε ότι είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά.Από τη στιγμή που θα βάλουμε την γέμιση στη φωτιά ανοίγουμε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 200 βαθμούς.Αφού αποσύρουμε από τη φωτιά ξεκινάμε και γεμίζουμε τις πιπεριές.Αν περισσέψει γέμιση συμπληρώνουμε εκεί που δεν βάλαμε πολύ.Κάθε πιπεριά που γεμίζουμε κλείνουμε και το καπάκι της.Πριν τις βάλουμε στο φούρνο βάζουμε λίγο νεράκι στο ταψί ή στο πυρέξ που θα τις έχετε.Τις βάζουμε στον φούρνο και τις ψήνουμε για μία ώρα στους 200 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου