Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Κέϊκ βανίλια σοκολάτα


Υλικά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (να είναι κοσκινισμένο)
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 7 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 βανίλιες
Εκτέλεση
Για αρχή προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μία μακρόστενη φόρμα του κέικ,όχι πολύ μεγάλη ή μία μικρή στρογγυλή φόρμα.Την βάζουμε στο ψυγείο.Ο λόγος που βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο είναι για να ξεφορμαριστεί ομοιόμορφα το κέικ.Χτυπάμε τη ζάχαρη με το Βιτάμ για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Χτυπάμε λίγο ακόμη αυτό το μείγμα και προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλεύρι κουταλιά κουταλιά.Το αλεύρι το κοσκινίζουμε για να γίνει αφράτο το μείγμα όπως επίσης και το κέικ.Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο βάζουμε μέσα το μισό μείγμα και δύο κουταλιές της σούπας.Παίρνουμε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε μέσα το κακάο,στη συνέχεια ζεσταίνουμε το γάλα (όχι να καίει) και το ρίχνουμε στο κακάο ανακατεύοντας για να γίνει μία κρεμούλα. Έπειτα το ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα που κρατήσαμε,το ανακατεύουμε καλά να γίνει μία σοκολατένια κρέμα και το αδειάζουμε στη φόρμα πάνω από τη λεύκη κρέμα.Κάνουμε ένα ζίκ ζάκ με ένα πιρούνι όλο το μείγμα μαζί,το στρώνουμε ομοιόμορφα από πάνω και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί για μία ώρα.Άν δείτε ότι δεν βγαίνει από την φόρμα παίρνουμε μία σπάτουλα και ανοίγουμε λίγο τις άκρες και το γύρο γύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου